Ensimmäinen vuosi
luovantoimiston yrittäjänä

Tässä tarinani. Olin jo pitkään mielessäni luonut pientä ideaa, pyöritellyt palloja ja mahdollisuuksia, mietin monta kuukautta miten lähtisin yritystoimintaani toteuttamaan. Olen aina ollut todella taitava yhdistämään erilaisia asioita, joten sitä halusin luonnollisesti hyödyntää myös yritystoiminnassani. Halusin tehdä jotain poikkeavaa ja luoda uusia kontakteja. Halusin ystävystyä, nauraa, pakata pikniklaukun ja kutsua kolleegat luontoon päiväksi ja käydä tietysti lasillisella työviikon päätteeksi. Tiesin jo alusta pitäen että haluan tehdä yhteistyötä muidenkin kanssa.

Tänään seison neljän todella taitavan ihmisen vieressä, jotka ovat tehneet tuosta pienestä ideastani vahvan. Pidän heitä kaikkia tärkeinä, ja pyrinkin toteuttamaan markkinointiamme niin, että saisin heille kaikille tekemistä. Yksi heistä on Priska, sisällöntuotannon ammattilainen, joka osaa pukea ajatukseni sanoiksi, ja joka ymmärtää jo muutamasta sanasta mitä haen. Hän tekee kaikesta.. selkeämpää. Itse olen vastuussa Pieni Idean projektejen koordinoinnista ja graafisesta suunnittelusta. Yhdessä tiimimme toteuttaa mm. erilaisia julkaisuja, SOMEpalveluita, yritysesittelyitä, verkkosivuja ja animaatiota. Priska toimii yrityksessäni freelancerina, oman yritystoimintansa ohella. Lisäksi yrityksessäni toimii freelancereina video-ja valokuvaaja, animaattori ja kuvittaja.

Tällä hetkellä yhteistyöneuvottelut ovat käynnissä myös muutamaan muuhun tahoon, jotka toisivat enemmän ohjelmisto/AR/VR/pelialan toimintaa yritykseni alle. Minulle verkostoituminen on tärkeää, ja haluan luoda palveluita asiakkaille matalalla kynnyksellä. Niin kuin monet muut isot mainostoimistot tarjoavat palveluitaan laajasti, koen sen myös tärkeänä omassa yritystoiminnassani. En kuitenkaan halua yritykseni profiloituvan isona mainostoimistona vaan yrittäjien tukena ja olkapäänä matalan kynnyksen markkinointiapuna. 💕 

Minulle vuosi yrittäjänä on ollut niin haastava kuin tukahduttava. Epäröin paljon onnistunko tekemään tästä itselleni työn jolla elän. Mietin että onko tämä nyt ollenkaan se minun juttuni ja punnitsin paluuta palkkatyöhön. Haastavinta oli löytää omat asiakkaat, mutta nyt niitä on jo monta! Parasta tässä on se, että minä pystyn omilla taidoillani yhdistämään tekijöitä ja toteuttamaan heille laadukasta markkinointia!

Hiljattain mikä minuun teki erityisesti vaikutuksen oli vanhan asiakkaan palaaminen luokseni. Tämä asiakas on siitä erityinen, että hän oli aivan ensimmäinen oma asiakkaani. Hän löysi siis tiensä luokseni ilman kontaktini suosittelelua. Se, että sain auttaa häntä uudestaan lämmitti minua sydänjuuria myöten ja vahvisti luottamustani itseeni yrittäjänä.

🥂 Kippis Pieni Idealle! 💪Muistakaahan kaikki pitää unelmistanne kiinni ja tehkää sitä omaa juttuanne ihan tosissanne! 💕🤗

Heidi
Pieni Idea

Ideamurusia

Asioiden ja tekijöiden yhdistäminen on ollut mun juttu jo pidemmän aikaa. Olen ammatiltani graafinen suunnittelija ja tämä on Pieni Idean blogi.

-Heidi Uskaure