fbpx
    8.45-16.00      info@pieni-idea.fi   
   046 6003 950
    8.45-16.00      info@pieni-idea.fi   
   046 6003 950

MIKÄ OIKEASTI ON TÄRKEÄÄ?

Tähänastinen elämämme on ollut hyvinkin hektistä. Olemme täyttäneet arkemme erilaisilla tapahtumilla, töillä ja harrastuksilla tehden kiireestä rutiinin. Olemme juosseet kello kaulassa ja tuijotelleet kahvilassa puhelinta, emmekä vieruskaveria. Tässä hetkessä elämisen sijasta, olemme mielessämme laukanneet jo seuraaviin tapaamisiin, tehtäviin tai olemisiin.

Nyt on aika pysähtyä. Suomessa hallituksen 16.3.2020 tekemät linjaukset saivat suurimman osan ihmisistä istumaan alas. Tapahtumat peruttiin, koulut suljettiin ja nyt käymme taistelua koronavirusta vastaan kotisohvalta käsin. Vanhempi väestö komennettiin kotiin ja kaikki kykenevät työikäiset etätöihin. Lapset siirtyivät kotiopetukseen, kalenterit tyhjennettiin. Mitä nyt pitäisi tehdä? 

Tilanne on monille haastava sekä taloudellisesti, että henkisesti, mutta uskokaa pois, elämä tulee jatkumaan myös pandemian jälkeen. Itse näen tämän tärkeänä muistutuksena siitä, että otamme ajan itsestäänselvyytenä. Sullomme ajankäyttömme täyteen kaikkea mahdollista, jotta tuntisimme tekevämme jotakin järkevää ja kehittävää. Elämä on monilta osin hyvin pinnallista, eikä anna tilaa syvällisyydelle. Ehkä nyt olisi aika miettiä, mikä todella on tärkeää.

Riisutaan se kiiltävä Instagram-minä, kiire ja pinnallisuus. Vaihdetaan juoksuaskeleet kävelyyn, hidastetaan ja opetellaan pysähtymään. Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin olemme kaikki samassa veneessä, emme toisiamme vastaan. On aika kannustaa, auttaa ja kysyä, miten toisella sujuu? Pärjäätkö tässä tilanteessa, voinko auttaa? Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön sanoin: ”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan henkistä läheisyyttä.” Tukemalla ja kannustamalla toisiamme, pääsemme pitkälle. Sama koskee myös jokaisen sisäistä minää. Kuinka voit? Kuinka puhut itsellesi tänään? 🥰

Ideamurusia

Asioiden ja tekijöiden yhdistäminen on ollut mun juttu jo pidemmän aikaa. Olen ammatiltani graafinen suunnittelija ja tämä on Pieni Idean blogi.

-Heidi Uskaure