Huomioithan, että alla oleva info koskee ainoastaan Pieni Idean kalleinta (Premium) hääkuvauspakettia.

1. PALAVERIT

Pidämme asiakkaidemme kanssa kaksi suunnittelupalaveria: yhden hyvissä ajoin ennen häitä ja toisen häiden alla. Kommunikoimme kuitenkin puolin ja toisin myös palavereiden välissä käytännön asioista, toiveista videon suhteen ja mahdollisista muutoksista. Palavereissa voivat olla mukana morsiusparin lisäksi esimerkiksi kaasot, bestmanit tai muut hääjärjestelyihin liittyvät henkilöt.

Palavereiden yksi tärkeimpiä tarkoituksia on käydä läpi hääpäivän kulku: mitä tapahtuu, missä ja milloin? Suunnittelemme oman aikataulumme hääpäivän aikataulun mukaan. Saatamme ehdottaa aikatauluun vaikuttavia kuvauksellisia ideoita, kuten dronekuvaus juhlavieraista tai hääparista otetut elokuvalliset fiilistelyosiot. Näitä ideoita voidaan toteuttaa hääparin toiveiden mukaan, ennalta sovittuun, valon kannalta suotuisaan aikaan hääpäivänä.

2. KUVAUSRYHMÄ

Kuvausryhmään kuuluu Premium-paketissa kolme henkilöä:

  • Toimittaja/haastattelija, joka hoitaa haastattelut ja käytännön asiat sekä pitää huolta siitä, että kaikki suunniteltu tulee kuvattua.
  • Kaksi kuvaajaa, joista toinen keskittyy hääparin kuvaamiseen ja toinen kuvaa pääasiassa kuvituskuvaa (mm. erilaisia yksityiskohtia, juhlavieraiden reaktioita).

3. HÄÄT

Häiden aikataulusta ja paikkakunnasta riippuen saavumme paikalle joko hääpäivän aamuna tai sitä edeltävänä iltana. Olemme kuvausvalmiudessa heti aamusta, ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Premium-pakettiin sisältyy 12 tuntia kuvausta, mutta hääpäivän venyessä pidemmäksi, on mahdollista sopia lisätunneista. Pystymme muuttamaan suunnitelmia joustavasti myös lennosta!

4. MITÄ KUVAAMME?

Huomioithan, että jokainen hääpäivä on erilainen, minkä vuoksi jokaisesta häävideosta tulee ainutlaatuinen. Seuraamme hääpäivänä tiiviisti yksityiskohtia ja päivän tapahtumia, jotta saamme mahdollisimman paljon juuri teidän videoonne sopivaa materiaalia. Pyrimme taltioimaan iloisen ja tunnepitoisen kokonaisuuden muistoksi hääpäivästänne. 

Useimmiten häävideon kuvauksissa kuvataan esimerkiksi näitä asioita:

AAMU / AAMUPÄIVÄ

  • Morsiamen hääkampauksen laitto ja häämeikin teko
  • Sulhasen pukeutuminen
  • Morsiamen pukeutuminen
  • Kilistelyt kaasojen ja bestmanien kanssa

FIRST LOOK

Morsian ja Sulhanen kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa juhla-asuihin pukeutuneina.

VIHKITILAISUUS

Valaisemme tarvittaessa vihkipaikan mahdollisimman huomaamattomasti. Usein lisävalo on tarpeen, jotta tilaisuus saadaan taltioitua visuaalisesti mahdollisimman kauniisti. Laitamme ennen tilaisuuden alkua vihkijälle ja hääparille mikit, jotta saamme tärkeät sanat taltioitua mahdollisimman hyvälaatuisena äänenä. Mikit ovat huomaamattomia nappimalleja, jotka eivät näy häiritsevästi kuvissa. Pääkuvaaja keskittyy vihkimisessä hääpariin, toinen kuvaaja vieraiden reaktioihin. Materiaalia yhdistellen saadaan aikaan tunteikas taltiointi seremoniasta.

HÄÄPAIKALLA

Kuvaamme hääpaikalla yksityiskohtia koristeista, kylteistä, ruoasta, juomasta sekä vieraista. Taltioimme ohjelmanumerot, puheet ja bileet. Mikäli vieraissanne on henkilöitä, jotka eivät halua olla kuvattavana, on kuvausryhmälle mahdollista ilmoittaa asiasta ennakkoon, jolloin tiedämme välttää näitä henkilöitä kuvissa.

POTRETTIKUVAUKSET

Potrettikuvaukset toteutetaan hääparin toiveiden mukaisesti. Potrettikuvauksiin on hyvä valita ennakkoon kaksi eri paikkaa, joista toista voidaan käyttää huonon sään sattuessa.

DRONEKUVAUKSET

Kuvaamme hääseremonia- ja juhlapaikasta tyylikkäät ilmakuvaukset. Lisäksi voimme hääparin toiveesta kuvata juhlavieraista ryhmäkuvan ilmasta käsin. Dronekuvauksilla saadaan häävideolle elokuvamaista tunnelmaa, joten pyrimme ottamaan myös muuta materiaalia ilmasta käsin päivän aikana. Kaikki dronekuvaukset aina säävarauksella.

HAASTATTELUT

Visuaalisesti kauniin videon tueksi kuvaamme haastatteluja hääparilta ja juhlavierailta. Haastatteluja käytetään pääasiassa niin sanottuna voice overina eli haastateltavan kuvaa ei näy videolla. Haastattelut kestävät vain muutaman minuutin per henkilö, ja kysymykset ovat helppoja. Haastattelija ohjeistaa kullekin haastateltavalle rauhassa haastattelutilanteen kulun, ja vastaus voidaan aina ottaa uudestaan, mikäli haastateltavalla menee sanat sekaisin tai pää lyö tyhjää.

Hääparin haastattelut vievät päivästä yhteensä noin 30minuuttia per henkilö. Käytämme haastatteluista parhaat lausahdukset ja kauneimmat sanat. Haastatteluja varten on hyvä varata erillinen huone tai muu rauhallinen tila hääpaikalta, mikäli mahdollista. Näin varmistamme vastausrauhan ja saamme äänen mahdollisimman puhtaasti taltioitua.

5. VALMIS VIDEO

Työstämme kuvatusta materiaalista max. 10 minuutin pituisen videon ja n. 1 minuutin pituisen trailerin. Lisäksi voimme toimittaa erillistä korvausta vastaan omalla videollaan hääjuhlan puheet ja ohjelmanumerot kokonaisuudessaan.

Ideamurusia

Asioiden ja tekijöiden yhdistäminen on ollut mun juttu jo pidemmän aikaa. Olen ammatiltani graafinen suunnittelija ja tämä on Pieni Idean blogi.

-Heidi Uskaure