fbpx
    8.45-16.00      info@pieni-idea.fi   
   046 6003 950
    8.45-16.00      info@pieni-idea.fi   
   046 6003 950

Markkinointi on yhteispeliä

Pieni Idean taustalla on ajatus siitä, että yhdessä olemme enemmän. Tiimiin kuuluvat tietysti markkinoinnin toteuttajat, mutta harvoin pysähdytään miettimään, että myös työn tilaaja on iso osa joukkueen onnistumista. Olipa kyseessä yksi markkinointitoimenpide tai laajempi yhteistyö, ei maaliin päästä, jos ei asiakas ole hengessä mukana.

Mietipä, millainen lopputulos syntyy, jos joukkue sinkoilee sinne tänne ilman selkeää suuntaa tai tavoitetta? Toisinaan voidaan tuurilla onnistua, mutta aika usein mennään ryminällä metsään tai vähintään muutaman mutkan kautta sinne päin. Asiakas on oman toimintansa asiantuntija ja tuntee yrityksensä kuin omat taskut. Kuka voisi siis olla parempi henkilö osoittamaan markkinointitiimille suuntaviivat, millaiseksi markkinointi muodostuu? Asiakas onkin tässä kohtaa avainasemassa, vaikkei aina sitä tajuaisikaan.

Aina ei tarvitse tietää, mitä haluaa, mutta jos tietää, mitä haluaa markkinoinnilla saavuttaa, on se jo iso ohjenuora markkinointitiimille. Etenkin yhteistyön alussa tämän merkitys korostuu, kun opetellaan vasta tuntemaan toista. Tykkäätkö tästä vai mitä jos mennäänkin vähän enemmän tähän suuntaan? Tukeeko tämä arvojasi vai pitäisikö vielä viilata toisenlaiseksi? Mitä pidempään yhteistyö jatkuu, sitä paremmin markkinointitiimi pääsee sisälle yrityksesi ytimeen ja voi toteuttaa juuri sinun näköistäsi markkinointia.

Muista siis seuraavan kerran, kun pyyhkäiset markkinointitoimistosi viestin puhelimen ruudulta pois häiritsemästä tai lyöt kiireisenä hetkenä luurin korvaan, että vain sinun panoksellasi markkinoinnista tulee täysipainoista ja taatusti yrityksesi toimintaa edistävää. Kun markkinointia on luomassa kokonainen joukkue ja sitä johtamassa on sinun sisäpiirin tietosi alastasi ja yrityksestäsi, saat markkinoinnillesi sen nosteen, jonka haluatkin!

Ideamurusia

Asioiden ja tekijöiden yhdistäminen on ollut mun juttu jo pidemmän aikaa. Olen ammatiltani graafinen suunnittelija ja tämä on Pieni Idean blogi.

-Heidi Uskaure