Useammat ovat varmasti kuulleet tai käyttäneet kyseistä Sosiaalista Mediaa. Pinteretissä käyttäjä voi jakaa kuvia, tai kerätä omia kiinnostuksen kohteita kokoelmiksi. Itse käytän Pinteresetiä niin työni puolesta ideoiden etsimiseen ja inspiraatioon, kuin vapaa-ajalla tee-se-itse -ohjeisiin. Kätevän siitä tekee sen helppous löytää ja merkitä niitä asioita mistä pidät. Voit etsiä värimaailmalla, harrastuksilla, juuri tietyllä asiasanalla tai kaikkia näitä yhdistellen. Pinterestiä käyttää kuukausittain jopa 150 miljoonaa käyttäjää.

Siellä missä on käyttäjiä on myös yrityksiä. Useat yritykset hyödyntävätkin Pinterestiä markkinoinnissaan. Esimerkiksi tavallinen sisustusliike voi Pinterestin kautta houkutella käyttäjiä tutustumaan www-sivujen tai verkkokaupan tarjontaan. Potentiaaliset asiakkaat voivat helposti löytää kyseisen sisustusliikkeen omien intressien perusteella. Tämä ei itse yritykselle maksa mitään ellet halua promota omia julkaisujasi. Promoaminen maksaa yrityksille jonkin verran.

Pinterest Työelämässä

Itse graafisena suunnittelijana käytän Pinterestiä ns. asiakkaan toiveiden kartoitukseen. Jos minulla ei ole näyttää työtä, jonka olen itse tehnyt tietyltä osa-alueelta pystyn näyttämään asiakkaan toiveiden mukaisia mahdollisuuksia Pinterest palvelun kautta. Näin saan kuvan siitä mitä asiakkaani haluaa, ja sen jälkeen minun on helpompi lähteä toteuttamaan asiakkaalleni persoonallista suunnittelua. Pyydänkin uusia asiakkaitani työstämään Pinterest kokoelman ennen projektin alkua. Toki jos Pinterest ei ole tuttu, niin opastan koko matkan. Osaavampi käyttäjä voi jo lähettää minulle Pinterest kokoelmansa ennen ensimmäistä tapaamistamme.

Ainut ongelma Pinterestiä käyttäessäni olen törmännyt on englannin kieli. Pinterestin suurin käyttäjämäärä on Amerikassa, käyttäjä saa huomattavasti enemmän hakutuloksia jos hän käyttää englannin kieltä hakiessaan asioita.  Jos haluat jotain tiettyä asiaa, et välttämättä löydä hyviä hakutuloksia suomen kiellellä. Voin kuitenkin kertoa, että jo tänä päivänä myös suomen kielellä löytyy reilusti hakutuloksia eri aiheista. On myös hyvä tietää tiettyjä lyhenteitä – esim. “tee se itse” on englanniksi “do it yourself” ja usein käytetään lyhennettä “diy”.

Tästä kiinnittämään ja tekemään omia kokoelmia!

Ideamurusia

Asioiden ja tekijöiden yhdistäminen on ollut mun juttu jo pidemmän aikaa. Olen ammatiltani graafinen suunnittelija ja tämä on Pieni Idean blogi.

-Heidi

Messenger icon
Send message via your Messenger App